ورود ممنوع
آیت الله شهید مدنی، در سالهای ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۱حرکت تبلیغی خود را از همدان و از روستای «دره مراد بیک» که هم اکنون جزء شهر زیبای همدان است، به عنوان تبلیغ و پیاده کردن برنامههای اصلاحی آغاز کرد.
چنان که خود فرموده است: «من دیدم باید همدان را حرکت بدهم، از یک روستا کار را شروع کردم تا مردم ببینند، بعد گرایش پیدا کنند».
وی دستور داد کسی حق ندارد بدون حجاب اسلامی وارد روستا شود. همچنین فروختن و خوردن مشروبات را ممنوع کرد و دره مراد بیک، یک روستای نمونه شد.
نقل میکنند در آن ایامی که شهید مدنی در روستای «دره مراد بیک» همدان بود، احساس میکند این روستا به جهت داشتن آب و هوایی خوش، مورد توجه افراد شرابخوار و زنان بیحجاب قرار گرفته است. وی اهالی را علیه آنها بسیج نموده و به سفارش شهید محراب، در عصر کشف حجاب توسط مردم غیور، بر دروازه روستای توریستی دره مراد بیگ همدان، اطلاعیه ارزشی زیر نصب گردید:
«ورود افراد شرابخوار و زنان بیحجاب به این روستا ممنوع است».
این زمانی بود که حکومت، خود فساد را ترویج میکرد. این عمل ایشان باعث علاقه مردم متدین همدان به او شد و پس از اینکه وی را شناختند، گرد او جمع شدند و از وی دعوت به عمل آوردند تا به همدان بیاید.
ایشان با انتقال به همدان، فعالیتهای خود را گسترش داد.
آیت الله شهید مدنی در دوران حضور در همدان، علاوه بر فعالیتهای مبارزاتی، خدمات ارزندهای نیز داشته و آثار ماندگاری از خود به یادگار گذاشته است که از آن جمله میتوان مدرسهای ملی تحت عنوان مدرسه دینی در روستای دره مراد بیک، مدرسه علمیه، مؤسسه مهدیه و صندوق تعاون امور اجتماعی در همدان نام برد.
(صادق گل زاده: شهید اخلاق و فضیلت(یادنامه شهید محراب آیت الله مدنی) ص۴۹۴ و ۵۰۸ و ۵۱۰)
ریش و چادر
آقای حاج محمد سرمد همدانی، از محافظان آیت الله شهید سید اسدالله مدنی بیان مى کند:
شهید مدنی بعد از امام خمینی شجاعترین مردی بود که بنده در طول حیات خود مشاهده کردم. حدوداً از سال۱۳۴۰، از زمان طفولیت با ایشان آشنایی داشتم و بیشتر در مسئله حجاب مرد و زن با ما صحبت می کرد و میفرمودند: همین طور که زن در حجاب چادر است، مرد هم باید در حجاب محاسن باشد؛ یعنی مردهایی که صورت خود را با تیغ میزنند، حجابشان را برمیدارند.
با شجاعتی که داشت، در تمام طول عمر خود در مجالس، به شخص شاه جز مردک چیزی نمیگفت.
(صادق گل زاده: شهید اخلاق و فضیلت(یادنامه شهید محراب آیت الله مدنی)، ص۳۸۱٫)
کشف حجاب
سیره تابناک شهید مدنی در اهتمام به فرهنگ حجاب و عفاف، در اسناد ساواک چنین آمده است:
از وزارت کشور- اداره انتظامات به وزارت دفاع ملی
تاریخ: آذر ماه ۱۳۳۱ شماره:۲۵۵۵/ن/۱۰۷۹۲/م وزارت دفاع ملی
به طوری که از استانداری آذربایجان و شهربانی کل کشور گزارش دادهاند، آقای میر اسدالله مدنی که اخیراً از نجف به آذر شهر آمده، به عنوان تبلیغ اسلامی، اهالی را وادار به گذاشتن ریش و حجابمینماید و ضمناً فتوی داده است که کارخانه مشروب سازی آذرشهر باید از محل خارج گردد.
چون قوای انتظامی شهرستان مزبور برای حفظ انتظامات، محتاج به تقویت میباشند، تقاضا نمودهاند به لشگر سه آذربایجان دستور داده شود که با اعزام سرباز، در حفظ نظم محل با مأمورین انتظامی تشریک مساعی نمایند.
خواهشمند است مقرر فرمایید از دستوری که در این مورد صادر خواهند فرمود، وزارت کشور را مستحضر سازند.
از طرف وزیر کشور، کاشی.
منبع: (صادق گل زاده: شهید اخلاق و فضیلت(یادنامه شهید محراب آیت الله مدنی)، ضمیمه اسناد ص۶ س.)