چالش‌های اخلاقی تبليغ دين برای جنس مخالف؛ راه‌های برون‌رفت از آن

سال نهم، شماره اول، پياپی 23، بهار و تابستان 1397

محمد شکری / كارشناس ارشد فلسفه اخلاق مؤسسه آموزش عالی اخلاق و تربيت    ‌ shokrimohammad859@yahoo.com
مسلم محمدی / دانشيار پرديس فارابی دانشگاه تهران      mo.mohammadi@ut.ac.ir

چکيده
تبليغ دين امر بسيار مقدس و دارای اهميّت ويژه است؛ در عين ‌حال با چالش‌های فراوانی مواجه است. از مهم‌ترين اين چالش‌ها، چالش‌های اخلاقی تبليغ برای جنس مخالف و نيز تبليغ در مناطق با تکثر دينی و فرهنگی است. اين پژوهش با در نظر گرفتن اخلاق اسلامی و با هدف تبيين و حلّ يکی از اين چالش‌ها، يعنی تبليغ برای جنس مخالف، نگارش يافته است. دغدغه اصلی در اين پژوهش، پاسخ دادن به اين پرسش است که چالش‌های اخلاقی تبليغ دين برای جنس مخالف و راه‌های برون‌رفت از آن کدامند؟ بر اساس پژوهش انجام شده، راهکارهای برون‌رفت از چالش‌های اخلاقی تبليغ برای جنس مخالف عبارتند از: رعايت عفت عمومی در گفتار، رفتار، پرهيز از نگاه حرام، پرهيز از اختلاط، پرهيز از مواضع تهمت و برخورداری از غيرت اجتماعی. روش اين پژوهش، از حيث گردآوری مطالب و اطلاعات، کتابخانه‌ای و از حيث تجزيه‌ و تحليل اطلاعات، توصيفی ـ تحليلی است. همچنين اين تحقيق از حيث اهداف، يک تحقيق کاربردی محسوب می شود.

جهت دانلود فایل کامل این مقاله به این لینک مراجعه کنید :