اخلاق حسابداری

نویسندگان:  سرلك نرگس*
 
 * گروه حسابداری، دانشگاه قم
 
چکیده: 

زمينه: حسابداری در دنيای پيشرفته اقتصادی امروز حرفه ای است حياتی، زيرا سامانه اقتصادی جاری بدون آن نمی تواند، وجود داشته باشد. برجستگی متمايز کننده حرفه حسابداری پذيرش مسووليت نسبت به عموم است. جامعه انتظارات فراوانی از اهل اين حرفه دارد و مردم بايد به کيفيت خدمات پيچيده ارايه شده توسط حرفه حسابداری اعتماد داشته باشند. از اين رو اطلاعات ارايه شده توسط حسابداران بايد به طور قابل توجهی کارآمد، قابل اتکا، واقعی و بی غرضانه باشد، پس حسابداران نه تنها بايد واجد شرايط و صلاحيت حرفه ای باشند، بلکه بايد از درجه بالايی از صداقت و درستکاری حرفه ای نيز برخوردار و آبرو و حيثيت حرفه ای از مهم ترين دارايی های آنها باشد. در نتيجه اخلاق حسابداری برای حسابداران حرفه ای و افرادی که به خدمات حسابداری تکيه دارند اهميّت زيادی دارد. با وجود اين به نظر می رسد در ايران، از لحاظ نظری، به اين مهم پرداخته نشده است.
روش كار: در اين پژوهش، به روش کتابخانه ای و با بررسی پايگاه های الکترونيکی، آيين رفتار حرفه ای حسابداران و اصول بنيادی اخلاق حسابداری تبيين شده و مهم ترين مسايل اخلاقی حسابداری در حال حاضر و راه کارهای حل آنها و تجديد حيات حيثيت حرفه ای حسابداری ارايه می گردد.
نتيجه گيری: نتيجه اين که آينده حرفه حسابداری به رهبری اخلاقی توسط حسابداران حرفه ای و رهبران اين حرفه بستگی دارد. لازم است تا آنها با تبيين اهميّت معيارهای اخلاقی والا و آموزش ضرورت درستکاری فردی، حسابداران فعلی و آتی را به سوی شرافتمندی سوق دهند. بديهی است با انجام اين کار اين اطمينان محقّق خواهد شد که در آتيه حرفه حسابداری بتواند به نقش تاريخی خود در رشد عادلانه اقتصادی و موفقيّت و رفاه ملت ها ادامه دهد.

 
منبع : نشریه اخلاق در علوم و فناوری :   بهار و تابستان 1387 , دوره  3 , شماره  2-1 ; از صفحه 71 تا صفحه 82 .
http://www.sid.ir/FileServer/JF/70913870208

فایل ضمیمه: 
پیوستاندازه
دانلود مقاله 196.7 کیلوبیت [2 بار دانلود]192.07 کیلوبایت
موضوع سایت رویش: