اکسیر بندگى؛ نماز حضرت جعفر طیار (علیه الرحمه) فضیلت و آثار (۲)
سید حبیب حسینی رنانی
اشاره:
در نوشتار پیش، به برخى فضایل جناب جعفر علیه السلام و ماجراى اهداى این نماز به ایشان و فضایل و آثار خواندن نماز جعفر پرداخته شد. در این مجال، به سیره و سخنان بزرگان درباره این نماز گرانبها و شیوه خواندن و برخى از احکام آن مىپردازیم:
مقدمه:
بسیارى از ما انسانها، دچار مشکلات و اضطرابهایى هستیم که زندگى را بر ما تیره کرده است و از سویى دعاها و خواهشهایى مادى و معنویى داریم که آرزومند برآورده شدن آنیم. مىدانیم که بلاها و گرفتارىهاى ما، با توجه به سطح ایمان ما، گاهى براى ارتقاء درجه ایمانى، گاهى براى امتحان یا نتیجه و اثر لغزشها و گناهان ما است و روایات زیادى به این مطلب تصریح مىکند.[۱] همچنین کوتاهى هاى ما در بندگى حضرت حق باعث مىشود استحقاق برآورده شدن آرزوهایمان را نداشته باشیم. اینجا است که به وسیلهاى نیازمندیم که هم برطرف کننده گناهان و آثار شوم آنها باشد و هم بر استحقاق ما در درگاه الهى بیفزاید، تا آرزوهایمان برآورده شود.
خداوند مهربان، از روى رحمت گسترده خود، انواع این وسایل را از طریق اولیاى الهى به ما بخشیده و ما را به بهرهگیرى از آنها فرا خوانده است[۲]. یکى از مؤثرترین آنها نماز آسمانى و گرانسنگ جعفر طیار علیه السلام است؛ نمازى که به دلیل غناى محتوایى آن باید در حال انجام آن طمأنینه و آرامش ویژهاى داشته باشى و مدتى را مانند بنده و گدایى بر در سلطان، روى پا بایستى و سپس تعظیم کنى و به خاک بیفتى. همین ایستادن و خم شدن و به خاک افتادن طولانى، همراه آرامش و تسبیح گفتن، باعث مىشود غبار گناهان بزرگ از آیینه وجود ما پاک شود و ظرفیت و استحقاق ما در درگاه با عظمت الهى بیشتر گردد، و در نهایت، به خواسته خود- در صورت صلاحدید الهى- برسیم؛ از همین رو بزرگان و اولیاى الهى که هم به مشکلات ما و ریشههاى آن، واقف بودهاند و هم به درمانهاى متناسب با آن آگاهى داشتهاند، نماز جعفر طیار را به عنوان یک نسخه کاملًا مجرب و همگانى، سفارش مىکردهاند و خود نیز به آن ملتزم بودهاند.
متن کامل این نوشتار را از لینک زیر دریافت کنید: