ایجاد و انتقال ارزشها از سفره طعام
سید محمد رضا موسوی نسب[1]
سید محمد حسین موسوی نسب[2]
مهدی مطهری[3]
چکیده
امروزه ایجاد و انتقال ارزشها جزء مهمترین دغدغه های اندیشمندان و فرهنگسازان جوامع بشری است. استفاده از روش های نوین و پرداخت هزینه های فراوان، آن گونه که باید نتوانسته است ارزش های مطلوب را در جامعه نهادینه کند. در این مقاله با توجه به سرچشمه گرفتن رفتارهای انسانی از مبانی هستی شناسی و ارزشی بر نقش رفتارها و آداب در شکل گیری و تقویت ارزش ها تأکید شده است. برانگیختن توجه مسئولین و نهادهای امر تغذیه در سالم سازی تغذیه مردم و اهتمام خانواده ها در بهره گیری از فرصت طعام در راستای پرورش ارزشها از اهداف این مقاله می باشد. از این رو موضوعاتی همچون اندیشه در طعام، حلال بودن، پاک بودن، زیبا بودن، بزرگوارانه بودن طعام، پرهیز از اسراف و پرخوری، داشتن برنامه غذایی، میهمانداری، حضور همگانی بر سفره غذا و برخی از آداب سفره مطرح و به آثار تربیتی و ارزشی آن اشاره شده است.