بررسی تأثیر معنویت بر رفتار اخلاقی در خانواده

سال نهم، شماره اول، پیاپی 23، بهار و تابستان 1397

نادر بهلولی / استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بناب، بناب، ایران
علی هدایت فسندوز / مدرس گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نقده، نقده، ایران      alihediyat1365@gmail.com
مهدی ایمانی حسنلویی / استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نقده، نقده، ایران
دریافت: 10/11/96 - پذیرش: 12/3/97
چکیده
قرآن کریم یک الگوی کامل برای رفتار‌های سالم و اخلاقی در روابط اجتماعی و فردی است و آگاهی اخلاقی منجر به رفتار اخلاقی خواهد شد. هدف این پژوهش، تبیین تأثیر معنویت بر رفتار اخلاقی در خانواده، در میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد بین‌الملل سولدوز و واحد نقده می‌باشد. روش پژوهش، به لحاظ هدف کاربردی، و از حیث جمع‌آوری داده‌ها، توصیفی – همبستگی با استفاده از الگوی معادلات ساختاری است. از جامعه آماری تحقیق با استفاده از فرمول کوکران و نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی شده، تعداد 302 نفر برای نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌های پژوهش، شامل پرسش‌نامه معنویت پارسیان و دونینگ، و پرسش‌نامه رفتار اخلاقی لوزیر می‌باشد. به منظور آزمون نیکویی برازش از مدل‌سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی تجزیه‌وتحلیل صورت گرفت. نتایج تحلیل نشان داد، معنویت بر رفتار اخلاقی در خانواده تأثیر مثبت و معناداری دارد. معنویت 39/0 از تغییرات رفتار اخلاقی در خانواده را تبیین می‌کند. از میان ابعاد معنویت، فعالیت معنوی 29/0، اهمیت اعتقادات معنوی 29/0، خودآگاهی 20/0 و نیازهای معنوی معادل 16/0 از تغییرات رفتار اخلاقی را تبیین می‌کند. ضریب معناداری مسیر معنویت بر رفتار اخلاقی در خانواده معادل 36/6 می‌باشد که از مقدار معیار 96/1 بیشتر است.

متن کامل این مقاله را از لینک زیر دریافت نمایید: