بیانات امام و رهبری درباره حجاب
بازخوانی سخنان امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری پیرامون فرمان کشف حجاب و نگاه به نوع پوشش زنان در جای خود محل تامل و دقت است.
در کتاب صحیفه امام، ج13، ص190 آمده است: شاید شما هیچ کدامتان یادتان نباشد که آن وقت چه کردند، کوچک بودید؛ اما من تلخی این کشف حجابی که اینها کردند و اسمشان را بعدا "آزاد زنان و آزاد مردان" «پسر رضاخان گذاشت،» من تلخیاش باز در ذائقهام هست. شما نمیدانید چه کردند با این زنهای محترمه و چه کردند با همه قشرها. الزام میکردند هم تجار را، هم کسبه جز را، هم روحانیت را، هر جا زورشان میرسید به اینکه مجلس بگیرید و زنهاتان را بیاورید درمجلس، بیاورید در مجلس عمومی، آن وقت اگر اینها تخلف میکردند، کتک دنبالش بود، حرف دنبالش بود، همه چیزها و حرفها بود. و اینها میخواستند زن را وسیله قراربدهند از برای اینکه سرگرمی حاصل شود برای جوانها و در کارهای اساسی اصلا واردنشود. خانمها وظایف اجتماعی خودشان را و وظایف دینی خودشان را عمل بکنند و عفت عمومی را حفظ بکنند و روی آن عفت عمومی کارهای اجتماعی و سیاسی را انجام بدهند، نه مثل سابق که فرض کنید اینها یک زنی را هم وارد میکردند در مجلس، اما چه زنی بود و چه کار میخواست بکند. حالا هم وارد شدند بعضی خانمها در مجلس، این ورود غیر آن ورود است، آن یک ورودی بود، این هم یک ورود. آنها مجالس داشتند، روز زن داشتند؛ روزی که برای کشف حجاب بود.
رهبری در دیدار به مناسبت روز پرستار و ولادت حضرت زینب(علیهاالسلام) پیرامون بحث حجاب و چادر فرمودند: مردم ما چادر را انتخاب کردهاند. البته ما هیچ وقت نگفتیم که «حتماً چادر باشد، و غیرچادر نباشد.» گفتیم که «چادر بهتر از حجابهاى دیگر است.» ولى زنان ما مىخواهند حجاب خودشان را حفظ کنند. چادر را هم دوست دارند. چادر، لباس ملى ماست. چادر، پیش از آنکه یک حجاب اسلامى باشد، یک حجاب ایرانى است. مال مردم ما و لباس ملى ماست.
ایشان در دیدار اعضای شورای فرهنگی اجتماعی زنان بحث پیرامون چادر را حاشیه دانسته و با تاکید بر اینکه غربی ها به دنبال استیلای فرهنگی هستند فرمودند: شما خیال کردهاید که اگر ما چادر را کنار گذاشتیم، فرضاً آن مقنعه کذایى و آن لباسهاى «و لیضربن بخمرهنّ على جیوبهنّ» و همان هایى را که در قرآن هست، درست کردیم، دست از سر ما بر مىدارند؟ نه، آنها به این چیزها قانع نیستند؛ آنها مىخواهند همان فرهنگ منحوس خودشان عیناً اینجا عمل بشود؛ مثل زمان شاه که عمل مىشد. در آن زمان، زن اصلاً پوشش و حجابى نداشت؛ حتّى در اینجاها وقتى نوبت به این کارها مىرسد، بىبندوبارى خیلى بیش تر هم مىشود؛ کمااینکه در زمان شاه، بىبندوبارىیى که در همین شهر تهران و بعضى دیگر از شهرهاى کشور ما بود، از معمول شهرهاى اروپا بیش تر بود! زن معمولى در اروپا، لباس و پوشش خودش را داشت؛ اما در اینجا آنطورى نبود. آنطور که دیده بودیم و شنیده بودیم و مىدانستیم و مناظرى که از آن وقت الان جلوى نظر من هست، انسان واقعاً حیرت مىکند که چرا بایستى اینگونه بشود؛ کمااینکه در خیلى از کشورهاى متأسفانه عقبمانده مسلمان و غیرمسلمان هم همینطور است. بنابراین، باید به دقت و با نهایت کنجکاوى و بدون اغماض، مسائل ارزشى را رعایت کرد.
http://www.dana.ir/news/1446026.html/%D8%B1%D8%B6%D8%A7%D8%B4%D8%A7%D9%8...