تحقیق انتقادیِ «تعریف اخلاق» از دیدگاه فلاسفه‏ ی غربیِ معاصر

از گذشته تاکنون، توسط فلاسفه و دانشمندان، تعاریف فراوانی از "اخلاق" به عمل آمده است. بسیاری از این تعاریف با یکدیگر متفاوتند و هرکدام از این دانشمندان و فلاسفه از منظر خود به آن نگریسته ‏اند. در این مقاله ابتدا سه واژه‏ ی اصلی "اخلاق" در زبان های فارسی و انگلیسی، یعنی "اخلاق"، "Ethics" و "Moral" ریشه ‏یابی می‏ شوند. در این ریشه‏ یابی مشخص می ‏شود هر سه واژه از حیث ریشه‏ ی لغوی به یک معنا هستند. پس از آن تعاریفِ "فلاسفه و دانشمندان معاصر غربی" با تعاریفِ "علما و دانشمندان" مسلمان در خصوص اخلاق با یکدیگر مقایسه می ‏شود. این مقایسه نشان می ‏دهد تعریفِ "اخلاقِ معاصر غربی"، تعریفِ اخلاق به "رفتار" است، درحالیکه تعریفِ "اخلاق اسلامی" تعریفِ اخلاق به "خصلت های باطنی" است. در پایان سه استدلال اقامه می ‏شود که در مقایسه نشان می ‏دهد: تعریفِ "علما و دانشمندان مسلمان" نسبت به تعریف "فلاسفه و دانشمندان معاصر غربی" دقیق‏تر و کارآمدتر است.