تحليل اخلاق سازمانی كاركنان با استفاده از الگوی دايره اخلاق

نویسندگان:  الواني سيدمهدي, حسن پور اكبر*, داوري علي

* گروه مديريت دولتي، دانشکده مديريت و حسابداري، دانشگاه آزاد اسلامي، قزوين

زمينه: شناسايي رويكرد اخلاقي مورد پذيرش افراد سازمان از سويي حافظ بقا و بالندگي سازمان است و از سوي ديگر، راهنماي مديران در زمينه سياستگذاريها و خط مشيهاي مربوط به توسعه و بهبود منابع انساني مي باشد. از اين رو، اين مقاله با بهره گيري از الگوي دايره اخلاق به دنبال ايجاد بستري مناسب براي طراحي منشور اخلاقي كاركنان و در نهايت نهادينه سازي اخلاقيات در دانشگاه مي باشد.
روش كار: روش تحقيق، توصيفي از نوع پيمايشي است که از طريق نمونه گيري طبقه بندي نسبي (به تعداد 170 نفر) و ابزار جمع آوري اطلاعات پرسشنامه به شناسايي اخلاق سازماني کارکنان مي پردازد.
يافته ها: نتايج تحليل آماري نشان مي دهد که گرايش کارکنان دانشگاه به نظريه نفع گرايي جمعي است و اين گرايش در بين گروههاي مختلف از جهت جنسيت، تحصيل، سن و سابقه کار تفاوت معني داري ندارد.
نتيجه گيري: با توجه به گرايش کارکنان به نظريه نفع گرايي جمعي مديران دانشگاه بايد آن را مد نظر قرار داده و در اين راستا اقداماتي نظير طراحي منشور اخلاقي مناسب و نظام پاداش متناسب و غيره انجام دهند.

منبع : نشریه اخلاق در علوم و فناوري :   پاييز و زمستان 1389 , دوره  5 , شماره  4-3 ; از صفحه 25 تا صفحه 34 .