نقش هويت يابی و باورهای اخلاقی کارکنان در نتايج عملکردی رهبری اخلاقی

نویسندگان:  تقی زاده هوشنگ*, سلطانی فسقندیس غلامرضا
 
 * گروه مدیریت، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
 
چکیده: 

زمینه: تحقیقات اندکی در رابطه با بررسی ساز و کارهایی که رهبری اخلاقی از طریق آنها منجر به نتایج مثبت عملکردی کارکنان می شود، وجود دارد. در این میان هویت یابی کارکنان و باورهای اخلاقی آنان از جمله متغیرهایی می باشند که می توانند در رابطه رهبری اخلاقی با بسیاری از نتایج عملکردی نقش واسط و تعدیل کننده داشته باشند؛ بر همین اساس نیز هدف این مقاله بررسی نقش هویت یابی و باورهای اخلاقی کارکنان در نتایج عملکردی رهبری اخلاقی می باشد.
روش: این تحقیق براساس روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این تحقیق 245 نفر از کارمندان یک شرکت داروسازی در شهر تبریز می باشد که با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه تعداد 181 نفر به عنوان حجم نمونه آماری مشخص گردیده است. برای جمع آوری داده ها از پنج پرسشنامه استاندارد استفاده شده است. برای آزمون فرضیه ها نیز از رویکرد حداقل مربعات جزئی در مدل های مسیری- ساختاری استفاده شده است.
یافته ها: یافته های تحقیق نشان می دهد كه هویت یابی با دو بعد هویت سازمانی و هویت رابطه ای نقش میانجی کننده در ارتباط میان رهبری اخلاقی با عملکرد کارکنان داشته است. باورهای اخلاقی کارکنان نیز دارای اثر تعدیلی قوی در شدت رابطه رهبری اخلاقی با هویت یابی رابطه ای و همچنین اثر تعدیلی متوسطی در شدت رابطه رهبری اخلاقی با هویت یابی سازمانی بوده است. 
نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان می دهد که برای اثربخشی رهبری اخلاقی بایستی نقش سایر متغیر های اثرگذار بر رابطه رهبری اخلاقی و عملکرد مورد توجه قرار گیرد.


منبع : نشریه اخلاق در علوم و فناوری :   زمستان 1394 , دوره  10 , شماره  4 ; از صفحه 97 تا صفحه 106 .

 

فایل ضمیمه: 
پیوستاندازه
دانلود مقاله 212.3 کیلوبیت [2 بار دانلود]207.29 کیلوبایت
موضوع سایت رویش: